GazpromBank skal tilby handel og forvaring av Bitcoin i Sveits

Sveitsisk økonomi for å være vitne til kryptotiden ved å sanksjonere institusjoner for å tilby kryptovalutabaserte tjenester i Sveits. Det sveitsisk-baserte russiske datterselskapet Gazprombank ble godkjent av finansielle organer i Sveits for det samme. Gazprom er nå satt til å tilby en rekke kryptovaluta-relaterte tjenester som inkluderer Bitcoin-handel og forvaring i Sveits.

Kunngjort 29. oktober bekreftet Gazprombank, som ligger i Zürich, mottakelse av godkjenning fra det sveitsiske tilsynsmyndigheten for finansmarked (FINMA) for å lette digital valutahandel i det sveitsiske finansmarkedet. Gazprombank er en av Russlands fem største finansinstitusjoner og den tredje største i hele Europa basert på egenkapital.

Bitcoin-handel og varetekt i Sveits

Gazprombank er den ledende leverandøren av konvensjonelle bankprodukter og tjenester til korporale og instituttbaserte kunder. Godkjenningen markerer bankens kryptomyndighet i regionen, og produktporteføljen skal være vitne til forbedrede funksjoner for Bitcoin-handel og deponering. Det er sannsynlig at banken vil tilby fiat og andre kryptovalutaer.

Kunngjøringen inneholdt detaljer om den innledende implementeringsfasen hvor de nevnte tjenestene skal åpnes for en bestemt kundebase og produktutvalgstillegg som datalagringsløsninger som er spesifikke for institusjoner og handel med Bitcoin (BTC). Langsiktige planer inkluderer ombordstigning i andre bemerkelsesverdige kryptovalutaer og relaterte produkter til sine kryptobaserte tjenester.

Banken skisserte den økende betydningen av digitale eiendeler globalt og den nåværende og potensielle kundebasen

Likviditeten til digitale eiendeler er et økende behov for nåværende virksomheter, som banken har til hensikt å oppfylle med et ekstra snev av avansert sveitsisk sikkerhet.

Ulike banker og regjeringer hopper på kryptovalutaen, og sentralbankens digitale valutavogn i det økonomiske landskapet etter COVID-19, og denne utviklingen markerer en annen milepæl i den retningen.